Generalul SIE Lucian Negrea a fost pus de PDL la Curtea de Conturi

Generalul SIE in rezerva, Lucian Negrea, a fost numit consilier de conturi la Curtea de Conturi, fiind sustinut puternic de PDL. Negrea a fost un apropiat al aliantei DA, Dreptate si Adevar, fiind considerat omul de legatura intre sirianul Omar Hayssam si partidele politice din alianta, adica omul prin care erau facute “donatiile” generoase de catre Hayssam catre formatiunile politice. Numirea lui Negrea la Curtea de Conturi a fost una controversata, voci din Curtea de Conturi acuzand o presiune politica si mediatica pentru promovarea acestuia. Surprinzator sau nu, Negrea, desi considerat omul PNL, a fost recomandat pentru Curtea de Conturi de catre vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde (foto)

Negrea a fost avansat general de brigada SIE de Emil Constantinescu, in 2000
Lucian Negrea a fost mereu un om discret, desi in mediile politice a avut influenta si a fost omul de legatura intre diversi oameni de afaceri, printre care si Omar Hayssam si formatiuni politice. Negrea a fost considerat omul care aducea propriu-zis donatiile afaceristilor cu probleme catre partidele politice. Acesta a fost avansat ca general de brigade in SIE de fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, la sfarsitul anului 2000, an in care a si trecut in rezerva. Demn de remarcat este ca, in perioada 1993-1997, Negrea a fost director al Finantelor Publice Bucuresti, o institutie care, aparent, nu are nicio legatura cu serviciile de informatii.
Om al PNL, sustinut la Curtea de Conturi de PDL-istul Frunzaverde
Negrea a fost in apropierea aliantei DA, Dreptate si Adevar, la alegerile din 2004, considerat a fi omul PNL. Cu toate acestea, se pare ca Negrea a facut pasul inspre PDL, pentru ca el a fost sustinut la Curtea de Conturi de vicepresedintele acestei formatiuni politice, Sorin Frunzaverde.
Conform unor surse bine informate, in februarie 2011, odata cu pensionarea fostului director al Camerei de Conturi Bucuresti, Constantin Ionescu, Negrea a intrat in carti pentru ocuparea locului ramas vacant, insa presedintele Curtii de Conturi a Romaniei, Nicoale Vacaroiu, s-a opus, tocmai din cauza trecutului lui Negrea. Ca urmare, in aprilie, Comisia de Buget Finante a Parlamentului a lansat un control la Curtea de Conturi, iar raportul, finalizat in vara acestui an, nu a fost unul tocmai favorabil Curtii, in sensul ca parlamentarii au sustinut ca in Curte au fost facute, de catre fostul presedinte al acestei institutii, Dan Drosu Saguna, o licitatie cu dedicatie pentru o centrala termica, dar si ca o parte din sporurile incasate de angajatii Curtii nu au fost luate in conformitate cu legea.
Vacaroiu a fost chemat la Comisia de control a Curtii de Conturi, din cadrul Comisiei de Buget Finante din Parlament, si urecheat pe baza raportului comisiei, care insa nu a fost facut niciodata public. La scurt timp de la intocmirea acestui raport nefavorabil Curtii, Negrea a ajuns consilier la Curtea de Conturi, iar actul care arata posibile nereguli la aceasta institutie a fost dosit in sertarele celor care au controlat Curtea!  

1 comentarii:

Masini spunea...

Au nevoie de securisti acolo.

 

Copyright © TOATE STIRILE Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger