FBI a anchetat posibilitatea ca Adolf Hitler sa-si fi inscenat sinuciderea in 1945 - note secrete declasificate

FBI a anchetat posibilitatea ca dictatorul nazist Adolf Hitler sa-si fi inscenat sinuciderea in 1945 si a incercat sa-l urmareasca timp de aproape 30 de ani de la moartea sa, potrivit unor documente secrete declasificate de Biroul Federal de Investigatii, citate de indianexpress.com.

In data de 29 aprilie 1945, Hitler si Eva Braun s-au sinucis in buncarul din Berlin. 66 de ani mai tarziu, documentele FBI arata ca agentii americani au pastrat deschis dosarul Fuhrerului si au investigat atent orice informatie legata de faptul ca dictatorul ar fi inca in viata.

Informatorii afirmau fie ca Hitler traieste intr-o ferma din Argentina, fie intr-un hotel din Danemarca sau in New York si ar avea barba sau capul ras, suferind de ulcer sau de astm, in viziunea celor care ii trimiteau aceste note directorului de atunci ai FBI, J. Edgar Hoover.

Biroul FBI din Los Angeles nota in 21 septembrie 1945: "Hitler si 50 dintre cei mai apropiati membri ai familiei sale au debarcat, la aproximativ 10 zile de la caderea Berlinului, in sudul Argentinei, unde au venit la bordul a doua submarine. Hitler si-a lasat barba si se ascunde intr-o ferma".

O teorie asupra careia Hoover le-a ordonat agentilor sai sa desfasoare o ancheta amanuntita, timp de 11 ani, lua in calcul posibilitatea ca Hitler sa-si fi falsificat sinuciderea in 1945.

O alta marturie vine de la un doctor, care sustinea in 1954 ca l-a tratat pe Hitler pentru probleme digestive in St Louis.HOTNEWS

0 comentarii:

 

Copyright © TOATE STIRILE Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger